Почистването и другите отдели в хотела се изпълняват в рамките на 2 вида бюджетен план

Оперативният разходен план, както и Планът за разходите за капиталови инвестиции.

1) Оперативен бюджет е надбавката на разходите за всяка позиция/и, необходими на отдела, за да работи гладко. В случай на експлоатация на хотел, контролът на разходите се основава на процента на наемане. Разпределеното количество за месеца може да бъде променливо, като се има предвид, че има специфична продължителност, при която прогнозите за наемане в различни други места или държави са нестабилни или непредвидими.

Стандартният оперативен бюджет за домакинство е както следва:
а) Персонал
б) Спално бельо и кърпи
в) Материали и услуги за посетители
г) Консумативи за почистване
д) Консумативи за пране
е) Устройство, оборудване и оборудване
ж) Декорация
з) Разни
i) Печат, както и канцеларски материали

Ако искате да научите повече за професионален домоуправител, посетете тази страница.

Има бюджетни артикули или раздели в Почистването на дома, които обикновено са разделени между различни други отдели, като се придържа към:

1) Поправки, както и поддръжка

Този вид функционален бюджет обикновено се разделя между домакинството и дизайна

2) Бюджет за облекло

Разходите за облекло се изготвят от изпълнителния иконом с цялата изтънченост, удобство, здравина, стилове, цветове, а също и функционалност на униформата, избрана за всяко отделение. Веднага след като действително бъде избран детайлен стил на облекло, той се координира с проблемния отдел, както и когато изпълнителната прислужница получи одобрението, тя ги изпраща на генералния мениджър за цялостна синхронизация на стилове, нюанси, изпълнение и т.н. което показва подходящата картина на разбирането на целия курорт в очите на гостите. Последното действие със сигурност ще бъде да ги препоръчате на финансовия контрольор за отпускане на разпределена сума за всеки отдел.

3) Декорация

Почистването на дома е само един от отделите в курорта, който подпомага, както и подпомага подобряването на курорта както вътре, така и извън сградата. Декорацията може да бъде цветове, свежи и синтетични, разчитащи на плана на хотела, тъй като има хотели, които забраняват използването на изкуствени цветя за опасност от пожар, рамки за изображения, скулптура, изработки, гоблени, артефакти и много други са примери за декори . Попитайте за аранжименти за цветя се оказаха най-необходимите неща в курорта, независимо дали става дума за стаи за гости, функции за храна и напитки, кетъринг на открито, входно антре на хотела, конгресни центрове, както и различни други места, които изискват настройки за цветя.

4) Печат, както и канцеларски материали

Предното работно място, както и почистването на дома са двата отдела, които споделят този бюджетен план.

5) Разни

Този тип бюджетен план може да бъде таксуван между почистването на дома, както и всякакъв вид различни други подразделения в зависимост от това какъв вид разходи са направени.

Comments